Kutak za sladokusce

Smršajte sedam kilograma za sedam dana

0
loading...
Nebrojeno razloga je da jedete krastavac - odličan je za detoksikaciju, kao i za digestivni trakt, eliminira višak vode iz organizma i pun je vitamina. Ali, ono što malo ljudi zna jeste da je on odličan za mršavljenje. Ova dijeta je veoma efikasna, a kada je probate nikada je više nećete mijenjati.

Krastavac spada u kategoriju najzdravijeg povrća, pun je minerala i vitamina, bogat vlaknima i magnezijem, gvožđem, kalcijem i vitaminima C, E i B, A.

Salata od krastavaca

Potrebno je: 400gr krastavaca 200ml kiselog mlijeka ili jogurta malo soli 1 svjež luk Priprema: Isjeckajte povrće na sitne komadiće, zatim sve dobro promješajte. Na kraju dodajte malo kiselog mlijeka ili jogurta. Dodajte i luk, pa je spremno za serviranje. Dijeta traje 10 dana, a moguće je skinuti sedam kilograma sa njom - za sedam dana. Dijeta sa krastavcima je idealna za sve one kojima je mrsko da previše razmišljaju šta će jesti dok su na dijeti. Dijetni plan krajnje jednostavan - postoji svega par namirnica koje se konzumiraju. Osnovu ove dijete čini salata od krastavaca koja se može konzumirati u neograničenim količinima svaki put kada se osjeti glad. Salata je bogata hranljivim materijama i ne morate brinuti da će vam nešto nedostajati u toku desetodnevnog režima. Ostale namirnice koje se jedu u toku dana su dva kuhana jaja ili 150 gr tunjevine ocjeđene od ulja ili 150 gr grilovanog bijelog mesa, dva veća kuvana krompira ili tri kriške integralnog hleba. Takođe, 500 grama svježeg voća. Pomješajte sve sastojke u blenderu i dobro ih izmiksajte. Sipajte u malu čašu i popijte svježe. Od tečnosti pije se obična voda, čaj, a dozvoljena je čak i kafa. Ono što je striktno zabranjeno su gazirana pića, alkohol i slatkiši.
 Uz svaki obrok kao i između obroka mogu se jesti neograničene količine krastavac salate i može se piti krastavac šejk.

Dnevni plan Krastavac dijete

Doručak 2 skuhana jaja 1 salata od krastavca

Užina velika jabuka ili breskva (manja od 200g)

Ručak 1 parče tostiranog hleba sa salatom od krastavaca

Užina: Šejk od krastavca.

Pročitajte više na: http://bebe.avaz.ba/prehrana/293300/uz-ovu-dijetu-cuda-su-moguca-smrsajte-sedam-kilograma-za-sedam-dana
loading...

0 komentari:

Objavi komentar