Kutak za sladokusce

Gurmanske lazanje

0
loading...
Za 4 osobe potrebno je: crni luk, 3 čena belog luka, ulje, šargarepa, 200 g mlevenog junećeg mesa, 200 g mlevenog svinjskog mesa, 1/2 l pasiranog paradajza, so, biber, bosiljak, 200 g kačkavalja, 2 kesice parmezana Za bešamel: 60 g putera, 3 kašike brašna, 750 ml mleka, so, biber, muskatni orah.


U dubljem tiganju, na malo ulja propržite sitno iseckan crni i beli luk i šargarepu iseckanu na kockice. Zatim dodajte meso, pržite 15 minuta, pa ubacite pasirani paradajz, so, biber i bosiljak, najbolje svež, ali može i sušeni. Kuvajte na laganoj vatri oko pola sata. Za bešamel sos uzmite dublju šerpu i otapajte puter na niskoj temperaturi. Zatim lagano dodajte brašno, pržite malo, pa dodajte mleko sve vreme mešajući mutilicom. Na kraju ubacite so, biber, muskatni orah i po potrebi, ako je bešamel gust, još mleka. U pleh prvo stavite crveni sos sa mesom, preko njega listove za lazanje, bešamel sos, pa narendan kačkavalj, pa opet testo i ponavljajte postupak dok imate listova za lazanje i završite bešamel sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta. Pred kraj pečenja, izvadite pleh iz rerne, pospite parmezan i vratite u pećnicu još 10 minuta.

Novosti.rs
loading...

0 komentari:

Objavi komentar