Kutak za sladokusce

Kako pripremiti fantastičnu kajganu?

0
loading...
Ima li nečeg jednostavnijeg i savršnijeg od ukusne, kremaste i vrele kajgane? Ona je uvek savršeno rešenje za brzinski doručak, mada poslužena uz prepečeni hleb sa belim lukom i maslinovim uljem ili prženim gljivama može proći i kao (bogat) ručak, zar ne? Lepota ovog jela jeste u njegovoj savršenoj jednostavnosti, od koje se ne sme odstupati tokom pripreme.

Kako bi uvek imali sočnu, ukusnu, svilenkastu testuru kajgane potrebno je da ne preterate sa mućenjem jaja.

Zatim, uvek koristite neprijanjajući tiganj (gusani, teflonski, keramički…) jer nećete doći u poziciju da savršeno pripremljenu kajganu jedva sastružete sa dna posude. Obavezno je da tiganj bude vreo. Priprema ovog jela ne treba da traje duže od tri minuta.


Sledeći savet je: koristite maslac. O, da! Ništa ne može zameniti ukus i sočnost kojom maslac obloži tu pufnastu, pahuljastu smesu.

Nikad ne preterujte sa začinima i gledajte da odstupate od osnovnog samo u opravdanim slučajevima. So i biber su sve što je potrebno da bi uzdigli ukus ove klasike.

Kajganu možete pripremiti izjedna, kao palačinku tj. bez mešanja, ali nećete postići svilenkastu teksturu o kojoj mnogi od nas sanjaju. Ukoliko ipak više volite kajganu tog tipa, savet koji vam možemo dati jeste da umućena jaja uvek dodate u vreo tiganj i da kajganu sklonite sa vatre par sekundi pre nego što bude potpuno spremljena.

Za svilenkastu teksturu i vazdušastost dovoljno je (u momentu kada se formira tanko dno od jaja) dodati kašičicu milerama i nastaviti mešanje do momenta kada se smesa potpuno poveže (a, nije postala suva).

Izvor: posaljirecept.rs
loading...

0 komentari:

Objavi komentar